Am putea evita

Am evita multa suferinta si probleme inutile daca am invata sa nu le mai permitem oamenilor din jurul nostru sa ne faca rau, prin gandurile, cuvintele sau actiunile lor.
Multi oameni au avut parte in viata de dezamagiri din partea celor apropiati: prieteni care i-au tradat, parinti egoisti sau manipulatori, partener care i-a abuzat psihic sau fizic, si, cu toate ca au avut doar de pierdut din cauza acelor persoane, au continuat sa le permita sa le faca rau.
Da, este adevarat ca orice om merita o a doua sansa, insa atunci cand un anumit comportament se tot repeta este responsabilitatea ta sa-i pui capat, indepartandu-te de acel om. Pe ceilalti nu-i putem schimba si este ok sa intelegem si sa acceptam ca fiecare om actioneaza in functie de credintele, valorile si personalitatea sa, insa noi decidem cat de aproape le permitem sa stea de noi.
Faptul ca tu speri ca se va schimba sau ca alegi „sa intorci si celalalt obraz” iti poate aduce multa dezamagire si suferinta. Nimeni nu se schimba daca nu are o motivatie clara ca sa faca asta, iar faptul ca tu accepti un anumit comportament nu face decat sa-i intareasca acelei persoane credinta ca nu exista niciun fel de consecinte, orice ti-ar face.
Fiecare dintre noi este responsabil de granitele si limitele personale pe care si le traseaza in relatiile cu cei din jur. Ceilalti pot sa faca ce doresc ei, insa tu decizi daca si cat de mult le permiti sa faca parte din viata ta.
Renunta la relatiile tale toxice si fa loc in viata ta pentru acei oameni care merita cu adevarat sa faca parte din ea.

Posted on noiembrie 10, 2014, in diverse. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: