Suferinta apare oricum

Uneori este necesar ca lucrurile din exteriorul tau sa se schimbe pentru ca tu sa fii nevoit sa te schimbi.

De multe ori, oamenii stau in situatii de viata cu care nu rezoneaza sau care nu ii fac sa se simta impliniti sau fericiti, insa nu pleaca din acea situatie deoarece ea reprezinta o zona de confort si de siguranta la care nu sunt dispusi sa renunte, din teama de necunoscut sau de schimbare.

De exemplu, accepta sa stea in relatii toxice sau disfunctionale, accepta un job pe care il fac fara sa simta vreo satisfactie sau nu au grija de sanatatea lor. Si intr-o zi, partenerul pleaca, sunt concediati de la acel serviciu sau au o problema de sanatate care ii obliga sa acorde mai multa atentie corpului lor.

Suferinta apare oricum, chiar daca pierd ceva ce nu le era de folos, deoarece oamenilor nu le place sa piarda nimic, nici chiar lucrurile care le fac rau. Insa, din pacate, oamenii se schimba si evolueaza cel mai mult in situatii de criza, nu atunci cand lucrurile sunt intr-un oarecare echilibru.

Atunci cand nu mai are de ales, dupa o perioada de suferinta, omul se ridica si merge mai departe. Mai intelept si cu mult mai multe sanse sa-si construiasca o viata cu care rezoneaza.

Ideal ar fi sa nu mai acceptam compromisurile in viata noastra si, in loc sa ne victimizam si sa ne plangem de cat de rau ne merge, mai bine am investi energia in schimbare.

Dar, cum oamenii sunt rezistenti la schimbare, uneori viata le da un impuls si le ia tot ceea ce nu le foloseste si ii invita sa creasca si sa evolueze.

Asadar, cand pierzi ceva ce oricum nu te facea fericit sau nu era ok pentru tine, considera asta ca fiind o binecuvantare, un prilej ca tu sa devii tot ceea ce-ti doresti sa fii.

Posted on septembrie 10, 2015, in personale. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Interesanta postarea insa punerea in practica de catre majoritatea persoanelor afectate de acest proces psihic ar face mult mai usoara relationarea in cadrul societatii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: