Daca tu crezi despre tine ca esti „nevoias”

Daca tu nu te accepti pe tine insuti, daca nu te respecti, daca nu-ti place sa stai in propria ta companie, daca nu te iubesti, daca nu stii sa ai grija singur de nevoile tale, iti vei dori ca altii sa faca toate acestea pentru tine.

Vei face orice ca sa primesti atentia, aprobarea, grija, ajutorul, sustinerea si iubirea altora. Vei face compromisuri, sacrificii, poate chiar vei accepta sa te umilesti pentru ca altii sa iti umple golurile tale interioare.

Daca tu crezi despre tine ca esti „nevoias”, ca esti pe minus din anumite privinte, vei cersi de la altii ceea ce iti imaginezi ca iti lipseste.

Imi aduc aminte de o poveste in care era vorba despre un cersetor. El a stat toata viata lui pe un cufar si a cersit de la trecatori cate un banut ca sa-si poata duce existenta. La un moment dat, un om il intreaba daca s-a uitat vreodata sa vada ce este in cufarul pe care statea. Cersetorul a spus ca nu… insa cand s-a ridicat si l-a deschis a descoperit ca cufarul lui, pe care a stat toata viata, era plin de nestemate.

Aceasta metafora ilustreaza minunat faptul ca noi oamenii nu suntem constienti de nestematele care exista in interiorul nostru. Nu stim cat de puternici suntem, nu stim cate resurse avem, nu acordam prea multa atentie fortei noastre si le cerem altora sa ne dea firimituri din ceea ce noi am putea sa avem in abundenta.

Esti mult mai puternic decat iti imaginezi si ai o capacitate extraordinara de a deveni arhitectul vietii visurilor tale. Stiu asta cu siguranta pentru ca am vazut deja de atatea ori oameni care se credeau nevoiasi, insa odata ce au deschis cufarul lor interior, am inflorit pur si simplu.

Si tu poti sa fii unul dintre ei, insa este necesar sa renunti la gandurile care te limiteaza (la mentalitatea de „cersetor”) si sa incepi sa crezi cu tarie in puterea ta interioara!

Posted on septembrie 29, 2015, in personale. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: