Fiecare om ar trebui sa-si poarte de grija singur

De multe ori, oamenii iti spun ca i-ai dezamagit atunci cand nu te comporti asa cum se asteptau ei.
Iti spun ca i-ai dezamagit atunci cand incetezi sa le mai faci pe plac sau sa traiesti in functie de nevoile si dorintele lor egoiste.

Sunt multi oameni care se asteapta ca altii sa-i faca fericiti, sa traiasca pentru ei si nevoile lor, sa se sacrifice pentru binele lor si sa faca diferite compromisuri.

In mod normal, fiecare om ar trebui sa-si poarte de grija singur si sa nu se foloseasca de ceilalti, mai ales prin manipulare si santaj emotional. Insa, unii oameni refuza sa-si asume responsabilitatea propriei lor vieti, au impresia ca cei din jurul lor sunt din plastelina si ca au venit pe lume ca sa traiasca pentru ei si egoismul lor.

In numele „iubirii” sau prin alte mijloace se straduiesc sa predea responsabilitatea vietii lor altora si cand nu reusesc, spun ca sunt dezamagiti.

Tu nu ai venit pe lume ca sa traiesti pentru altii si nici sa corespunzi nevoilor si dorintelor lor egoiste.
Tu ai venit pe lume ca sa traiesti pentru tine, sa fii fericit si sa le oferi altora din prea-plinul tau. Cei care te iubesc cu adevarat o fac pentru ceea ce esti tu, te accepta si te respecta fara sa incerce sa te schimbe.

Atata timp cat tu traiesti intr-o maniera ecologica – adica nu-ti faci rau nici tie insuti, nici altora, este perfect.

Traieste pentru tine, nu le permite altora sa-si faca planuri cu tine impotriva vointei tale si fii fericit. Cei care te plac, vor sta in preajma ta, iar cei care nu… nu are niciun sens sa te straduiesti sa le faci pe plac.

Fii fidel doar asteptarilor, visurilor si obiectivelor cu care rezonezi si lucrurilor pe care ti le-ai asumat. In rest, nu permite nimanui sa te indeparteze de tine insuti si de idealurile tale.

Posted on octombrie 17, 2015, in personale. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: