Jale mare pe hanaliștii ecumenici! Se depreciază leul!

Jale mare pe hanaliștii ecumenici! Se depreciază leul! Păi nu plângeau ei că nu exportăm, și importăm prea mult? Deprecierea e fix soluția: un leu mai slab încurajează exporturile și scumpește importurile, deci le reduce. Știe cineva altă soluție? Nu? Atunci bine, pa! Oricum politica de curs o face BNR.
Acum, dincolo de propaganda cretină: amplitudinea variațiilor interesează, nu neapărat variația. Monedele se vor tot aprecia și deprecia unele în raport cu celelalte. De cele mai multe ori independent de starea economiei. Reamintesc că, în plină recesiune, prin 2010-2011, cu PIB scăzând cu 15%, leul se aprecia, și nimeni nu înțelegea de ce. Guvernatorul BNR ne spunea că e măsură de protecție socială, pentru cei cu împrumuturi în euro. Adică săracii plăteau pentru bogați, dar ce contează: era protecție socială!
Numai că ”pe curs” s-au făcut averi frumoase în țara asta, cu informații din interiorul BNR. Din păcate. Și ăia de zic că ne apără nouă interesul erau și ei printre câștigători. Restul e nutreț pentru mintea proștilor.”

sursa: Constantin Gheorghe:

Posted on noiembrie 26, 2017, in socio-politic and tagged . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Vorba cantecului: Suparat, suparat sunt Domne….eu!:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: