Compromisul nu este un semn de intelepciune
Compromisul nu este un semn de intelepciune
Contrar anumitor credinte, compromisul nu este un semn de intelepciune, ci este apanajul oamenilor care renunta la visurile si idealurile lor pentru a se multumi cu mai putin decat isi doresc.
Atunci cand faci compromisuri iti sacrifici verticalitatea, integritatea si autenticitatea, iar in schimb primesti, in cel mai bun caz, confortul mediocritatii. In cel mai rau caz, te trezesti intr-o zi si constientizezi ca, prin compromisurile pe care le-ai facut de-a lungul vietii, te-ai indepartat atat de mult de tine insuti incat esti un simplu actor care joaca un rol intr-o existenta care nu-i apartine.
Nu merita sa te pierzi pe tine
Niciun compromis nu merita sa te pierzi pe tine, sa renunti la visurile si la idealurile pe care simti si stii ca le poti atinge. Ai venit pe lume ca sa te bucuri de viata, ca sa traiesti din plin si sa devii tot ceea ce poti sa fii.
La sfarsitul vietii nu te vei mandri cu compromisurile pe care le-ai facut, ci cu determinarea si curajul de a-ti urma visurile!
Sursa: Ursula Sandner
Posted on ianuarie 25, 2018, in personale and tagged compromis. Bookmark the permalink. 2 comentarii.
Compromisul,motivație si mediocritate.Pretul compromismului poate insemna agresiune,coruptie,victime colaterale.Un pretendent la succes,poate consuma surse,legale sau ilegale.Cand acel personaj,daca a folosit sursa ilegala,este compromis.La randu-i,acest corupt dezvolta coruptie si lant al coruptiei.Sper”nteles faptul ca o reusita de caracter se poate baza pe cariera sau viata sa doar in calitatea justificata de sursa financiara sau educativa de provenienta.Sarac si curat,intr-o economie in dezvoltare lenta,baza.
Nu sunt de acord. Cred că în viața totul e un compromis. Însă doar atunci e unul benefic când rezultatul este de tip win-win. În caz contrar e idioțenie și un nonsens. Aici îți pierzi autenticitatea.