Remodelarea estetică a nasului. Ce riscuri presupune rinoplastia?

 

Remodelarea estetică a nasului. Ce riscuri presupune rinoplastia?

Operația de remodelare estetică a nasului, cunoscută sub denumirea medicală de rinoplastie, devine tot mai populară, iar asta datorită efectelor deosebite pe care le poate avea asupra îmbunătățirii aspectului unui nas prea mare, borcănat sau cârn, care nu se află în armonie cu trăsăturile feței.

Ce trebuie să știi despre operația de rinoplastie?

Primul lucru pe care ar trebui să-l știi despre această operație se referă la câte tipuri de rinoplastie există. Astfel, iată care sunt principalele 4 tipuri:

  • Rinoplastie deschisă – este cea mai frecventă dintre rinoplastii și presupune realizarea inciziei pe segmentul central care separă nările, denumit și puntea dintre nări;
  • Rinoplastie închisă – spre deosebire de primul tip de intervenție, în acest caz incizia este ascunsă în interiorul nasului;
  • Rinoplastie cu deviație de sept – în termeni medicali, aceasta poartă denumirea de rinoseptoplastie și presupune, în mod evident, și corectarea unei deviații de sept odată cu remodelarea formei nasului;
  • Rinoplastie secundară – cunoscută și sub denumirea de rinocorecție.

Efectele operației de rinoplastie

Cum precizam mai sus, rinoplastia poate corecta multe defecte ale organului olfactiv, oferind efecte estetice precum:

  • O dimensiune a nasului redusă ori mărită, în funcție de nevoie, ajustând proporțiile acestuia în raport cu liniile feței;
  • Eliminarea cocoașei inestetice a nasului, prin modificarea profilului nazal;
  • Corectarea vârfului nasului prin ridicarea sau coborârea lui, și ajustarea formei acestuia dacă este unul proeminent, cu formă de bulb;
  • Modificarea unghiului dintre nas și buza superioară;
  • Modificarea formei nărilor, care, de obicei, necesită îngustare.

Riscurile rinoplastiei

Deși nu este o operație riscantă, la fel ca orice intervenție chirurgicală, și rinoplastia prezintă o serie de riscuri generale pe care orice pacient trebuie să le cunoască înainte de a fi supus procedurii. Printre acestea se numără:

  • Infecția postoperatorie
  • Timp de vindecare destul de lung
  • Cicatrici vizibile cel puțin în prima perioadă după operație
  • Riscuri specifice anesteziei
  • Dificultăți la respirație în prima perioadă postoperatorie

Ce presupune recuperarea după rinoplastie și în cât timp apar rezultatele?

În general, recuperarea după acest tip de operație este cea mai mare temere a pacienților. În general, pot fi doar primele 2-3 zile mai neplăcute, sau există posibilitatea ca ele să se extindă până la o săptămână după operație.

Recuperarea totală, adică retragerea edemului, va putea fi observată în 2-3 săptămâni. De altfel, este recomandată evitarea lovirii sau frecării nasului în următoarele 2 luni și, de asemenea, nu este indicată purtarea de ochelari, indiferent că sunt de soare sau de vedere, pentru o perioadă cuprinsă între 45 de zile și până la 3 luni, în funcție de indicațiile medicului.

Rezultatele finale vor rămâne permanente abia după primul an de la operație, timp în care pacienții vor mai putea observa ușoare re-apariții ale tumefierii sau o continuare a remodelării cartilajului.

Cât costă o rinoplastie?

În privința costurilor, totul diferă de la caz la caz, în funcție de caracteristicile fiecărui pacient, tipul de intervenție ales ș.a.m.d. Estimativ, prețul unei rinoplastii se poate încadra între 1700 euro și 2900 euro.

De exemplu, dacă vrei să-ți faci o rinoplastie în București, ai la dispoziție destul de multe clinici și specialiști în chirurgia estetică dintre care să alegi.

Unul dintre cei mai căutați medici pentru rinoplastie este chirurgul estetician dr. Radu Panțuru, specializat în chirurgia nazală, pe care îl poți contacta accesând drpanturu.ro.

Posted on ianuarie 25, 2018, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: