Branza de Sibiu- falsificata

Atenție, la brânza pe care o cumpărați din piață. Crescătorii de oi trag un semnal de alarmă referitor la brânza care se vinde în această perioadă în piețele bucureștene ca provenind din Sibiu, când în realitate este făcută cu lapte de soia, importat din Bulgaria.
  
„Brânza de Sibiu care e pe piața bucureșteană e brânză din lapte de soia, adusă din Bulgaria, cumpărată cu 4,5 – 5 lei kilogramul. Avem la Marpod, în județul Sibiu, un crescător care are o rasă de oi de lapte, acesta are brânză de Sibiu și iarna și vara și e singurul în județ care are brânză de Sibiu tot anul. Eu am înțărcat de o săptămână, eu dau cu 15 lei kilogramul angro”, a explicat situația Marcel Andrei, președintele Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine și Caprine din județul Sibiu, pentru agerpres.ro

Brânza falsificată este vândută de comercianți care par autentici, ei purtând pălării specifice celor din Mărginimea Sibiului, numite clopuri.

Potrivit lui Marcel Adrei, adevărata brânză de Sibiu, mai ales cea obținută anul acesta, există  doar la câțiva oieri din județ, iar cei mai mulți ciobani nu au brânză de vânzare de anul acesta, ci doar de anul trecut, păstrată în saramură. 

În această perioadă, laptele este păstrat fie pentru miei, fie este vândut celor patru fabrici din județul Sibiu care produc diverse brânzeturi.

„Acum, numai după ce dau miei încep oile să se mulgă. Sunt tot felul de samsari din zona respectivă, ai noștri nu merg să vândă brânză de Sibiu. Ai noștri duc brânză de anul trecut, ce au în stoc. Brânză de anul acesta, doar telemea de vacă și de capră, de oaie nu”, a declarat la rândul său și Ioan Pențea, purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu. 

 

About roadamin

Numele meu este roadamin, de unde vine și numele blogului? de la bratul Borcea! Sunt un rac 100%, născut în luna iunie și ador anotimpurile calde, respectiv primăvara și vara. Urăsc frigul! Mai ales toamna, din cauza zilelor ploioase și reci; acestea mă deprimă. Iarna nu e o excepție, însă ador să stau la căldură și să mă uit cum ninge. Iar sărbătorile de iarnă le ador.

Posted on aprilie 16, 2014, in informatii utile and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: