Rolul scolii! Turnatorii

1 Rolul Scolii

Eu si fratele meu , suntem nascuti la finele anului. Fratele meu era mai mare. Atunci tata l-a trimis la scoala inainte de a inplini 7 ani. Dar ghinion : nu prea i-a placut scoala. Atunci tata s-a gandit ca l-a trimis la scoala prea devreme. Pe mine m-a trimis la scoala dupa ce am inplinit 7 ani. Dar eu am invatat sa scriu ( ceva ) sa citesc ( ceva ) inainte de a merge le scoala. Atunci am incercat sa citesc ceva. Intre cartile din bibioteca, cea mai mica erau Doxurile. Nu prea intelegem ce se spune. Dar din aceasta cauza, am inceput sa citesc , diverse nume, cum credem eu de cuviinta. Daca vreti sa stiti si acum dupa multe decenii, mai ” pronunt ” un nume cum cred eu, fara a fi exact. De fapt ce am vrut sa spun : lasati comentariile scolare pe sema ” profesionistilor „ . Lasati scoala sa-si faca ” obiceiul ” sau legea. Sigur la altii pot fi anumite reguli. Dar nici o regula nu este perfecta si nu se poate aplica peste noapte.

2. Turnatorii

Am vazut intr- o gazeta, cum a fost ” deconspirat ” un deputat care in liceu a facut 9 sezizari ( am inteles ca la securitate ) despre colegii lui straini care nu erau prea disciplinati. In SUA, am inteles , este o datorie cetateneasca sa-ti torni vecinul ca nu-si tunde cainele, nu-si hraneste pisica, sau lasa iarba din curte sa creasca neingrijit. Este adevarat, in SUA, acesti turnatori nu erau inregistrati, nici platiti ca la noi. Si apoi , aia turnau la institutii democratice in timp ce la noi , turnau la securitate. Totusi la noi , aceasta intitutie democratica, ce afla totul despre turnatori, nu ar putea fi extinsa si la scolala primara ? De aici se formeaza viitorul cetatean. Din punctul meu de vedere , sunt niste bani aruncati de stat pe fereastra. Personal, stiu ce am patit eu si familia mea si ma doare in cot de turnatorii natiei. Ma rog, fiecare cu ideile si convingerile lor.

About roadamin

Numele meu este roadamin, de unde vine și numele blogului? de la bratul Borcea! Sunt un rac 100%, născut în luna iunie și ador anotimpurile calde, respectiv primăvara și vara. Urăsc frigul! Mai ales toamna, din cauza zilelor ploioase și reci; acestea mă deprimă. Iarna nu e o excepție, însă ador să stau la căldură și să mă uit cum ninge. Iar sărbătorile de iarnă le ador.

Posted on aprilie 19, 2014, in gadgeturi-IT. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: