Vieți pline de speranță

Un paradox destul de des întâlnit este acela că oamenii care au foarte puțin par să trăiască vieți pline de bucurie, în timp ce alții care par să aibă toate binecuvântările sunt nefericiți. Motivul poate nu îl voi înțelege niciodată. Totuși, un motiv pentru bucurie și fericire în mijlocul luptelor vieții este speranța, nădejdea. Omul pentru care să simțim milă nu este omul sărac, omul cu un handicap, nici cel bolnav, nici măcar cel singur. Omul pentru care ar trebui să simțim cea mai multă milă este cel fără de speranță.

În această săptămână a murit autoarea afroamericancă Maya Angelou. Deși nu cunosc toate scrierile ei, titlul uneia din operele ei ne spune multe: „Știu de ce cântă pasărea închisă în colivie”. Indiferent de care este lupta, suferința sau durerea, speranța ține sufletul în viață. În ziua în care ne vom trezi și nu vom găsi nici un lucru pentru care să sperăm, să nădăjduim, aceea este ziua în care sufletul moare.

Scriptura este plină de multe provocări, porunci și călăuziri. Avem povești ale vieților trăite pentru Dumnezeu care sunt pentru noi exemple de urmat. Dacă povestea nu ar fi avut însă speranță, nimic din ceea ce credem și nimic din ceea ce practicăm nu ar conta. În Ioan 14:1-2 Domnul nostru spune: „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu, şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu Sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc”. Isus a spus ucenicilor Săi în mod repetat despre cruce și despre mormânt. Era timpul ca ei să înțeleagă speranța.
Pavel, vorbind despre înviere, a spus: „Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci Suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii!” (1Corinteni 15:19)

Crezând cu tărie în cuvântul insuflat al lui Dumnezeu, ar trebui ca întotdeauna să cerem puritate în învățătură, vieți sfinte călăuzite de Duhul lui Dumnezeu și închinare sfântă după poruncile Sale. Totuși, centrul mesajului nostru și tăria vieților noastre nu sunt date de cât de corecți suntem, de câtă dreptate avem. Mesajul pe care trebuie să îl împărtășim mai presus de orice altceva este mesajul speranței. Adevărata bucurie a vieții vine din a ști că mâine este o zi mai bună. Adevărata tărie în suferință vine din a ști că pământul nu este scopul final. Fiecare zi ar trebui să înceapă cu o privire spre ceruri și cu un „mulțumesc” adresat lui Dumnezeu pentru faptul că tot ceea ce este mai bun și mai frumos este încă în fața noastră. Nu este aceasta ceea ce făcea Daniel de trei ori pe zi când se întorcea spre Ierusalim și se ruga? Daniel era sclav într-un pământ străin dar, în nădejdea lui, se întorcea spre Dumnezeu. Ceea ce era mai bun și mai frumos era încă înainte.

Cred că mulți creștini nu văd în depărtare. Ei caută răspunsuri pentru problemele de astăzi și călăuzire pentru luptele vieții, dar rugăciunile abia parcă par să treacă de aceste probleme de zi cu zi. Da, Dumnezeu vă iubește și Lui îi pasă de acele bătălii de zi cu zi ale vieții, dar ni se spune că trăsătura fundamentală a credinței este să nu ne îngrijorăm cu privire la astfel de lucruri (Matei 6:31-34). O credință măreață privește dincolo de aceste lucruri și trăiește în fiecare zi nu în îngrijorare ci în speranță.

Noi suntem ceea ce oamenii au nevoie să vadă. Oricât de importante sunt cele 66 de cărți ale Scripturii și oricâte învățături, porunci și instrucțiuni conțin ele, ceea ce oamenii au nevoie de la noi cel mai mult este speranța. Înainte să avem succes să îi aducem la adevărul lui Dumnezeu, ei trebuie să privească spre noi și să vadă speranță.

Fiecare zi aduce lupte și mai mari. Oamenii par să caute în mod constant răspunsuri, soluții și motive pentru care să continue să meargă mai departe. Oamenii caută viața! Spre o asemenea foame și sete Isus strigă: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10). Cu alte cuvinte, calea Domnului nostru în primul rând și mai presus de toate oferă speranță, oferă nădejde.

Nu începeți dimineața, nu beți cafeaua și nu vă uitați pe fereastră fără să vă amintiți mai întâi că trăim vieți ale speranței, ale nădejdii

Posted on iunie 23, 2014, in gadgeturi-IT. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: