Stiriea zilei: 22 august 2014, Centru de cercetare în domeniul audiovizualului, înființat la București

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) demarează un proiect care vizează înființarea unui Centru Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creative — CINETic. Proiectul este finanțat cu fonduri europene și presupune înființarea unor laboratoare de studiu și cercetare în domeniul audiovizualului.

CINETic va avea șase laboratoare dotate cu 10 linii complexe de echipamente de cercetare științifică și 10 tehnologii inovativ-creative de vârf în domeniul audiovizualului: Laborator de Tehnici Digitale Creative în Cinematografie, Laborator de Interacțiune Digitală Sunet Lumină, Laborator de Animație Digitală, Laborator Design Decor Virtual și Realitate Augmentată, Laborator de Interacțiune Digitală, Laborator de Dezvoltare Cognitivă și Psihologie Aplicată prin Experiențe Imersive.

Pentru înființarea centrului a fost achiziționată o clădire cu trei etaje, în spatele Teatrului Național București. Proiectul va crea 12 noi locuri de muncă în domeniul cercetării, într-un interval de 16 luni. Cele șase laboratoare vor putea fi folosite de studenți și cercetători începând cu anul universitar 2015 — 2016, au aununțat reprezentanții UNATC, potrivit agerpres.ro.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 39.500.000 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 35.000.000 lei, aproximativ 8 milioane de euro. Întreaga sumă este asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională și din bugetul național.

Posted on august 23, 2014, in informatii utile. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. mai se construieste cate ceva si pe aici pe la noi in Romanica:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: