Ce a obtinut Romania intrand in NATO?

Ieri s-au implinit niste ani de cand Romania a intrat in NATO, vreo 15 la numar daca nu ma insel. Trecem peste tigania mioritica de la momentul care trebuia sa fie solemn in Parlament, moment stricat de Johannis, cel care in stilul caracteristic, a dat cu copita in toate directiile si sa discutam fara perdea ce ne-a adus noua NATO.

In primul rand ne-a adus cu siguranta cateva sicrie cu soldati romani morti in teatrele de operatiuni ale NATO si hai sa spunem ca ne-a mai adus si cateva mangaieri pe crestet din partea licuriciului, pentru ca-l servim cu incredere…In rest mai nimic.
Hai sa vedem ce au obtinut altii de la faptul ca sunt membri NATO, sa luam exemplul cel mai apropiat, tara vecina Ungaria.

Ungaria la intrarea in NATO a obtinut in primul rand scoaterea regimului de vize in relatia cu licuriciul. Ungaria participa putin spre deloc, la misiunile NATO, in timp ce Romania este carne de tun in misiunile NATO,.Ungaria are o relatie excelenta cu Rusia si a refuzat amplasarea scutului antiracheta pe teritoriul ei, in timp ce Romania a acceptat amplasarea scutului antiracheta la Deveselu si are rachetele nucleare ale Rusie, indreptate spre propriul teritoriu. Ce a mai obtinut Ungaria de la intarea in NATO? Cateva zeci de mii de cetateni romani pe care ii cheama Ion si Gheorghe si care si-au luat cetatenie maghiara, doar pentru a putea calatorii fara viza in SUA, iar Ungaria se poate bate cu boltarul in piept aratand cati cetateni romani de etnie maghiara traiesc in Romania.
Ce a obtinut Romania intrand in NATO? Praful de pe toba.

Posted on aprilie 3, 2019, in socio-politic and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: