Necropolă dacică, descoperită cu detectoare de metale

Doi brașoveni, Fănel Șerban și Florin Șerban, arheologi amatori, au descoperit o necropolă dacică cu ajutorul unor detectoare de metale. Potrivit monitorulexpres.ro, complexul de morminte, unul dintre puținele din România, datează dintr-o perioadă puțin cunoscută, de dinaintea cuceririi romane.

Descoperirea a avut loc la câțiva kilometri de Brașov. Specialiștii de a Muzeul Județean de Istorie Brașov au constatat că în locul respectiv există, printre altele, urne cu cenușă și fragmente de oase, pinteni, fibule, o pafta și un pumnal.

Cei doi brașoveni nu sunt la prima descoperire. În luna martie, au găsit un colier de aur cu 21 de inele, vechi de 3.000 de ani, cel mai mare tezaur descoperit vreodată în Brașov.

Potrivit primelor date, specialiștii au ajuns la concluzia că artefactele „conduc spre încadrarea cronologică a complexului, cel mai probabil în secolele III-II î.H.“, mai arată monitorulexpres.ro.

About roadamin

Numele meu este roadamin, de unde vine și numele blogului? de la bratul Borcea! Sunt un rac 100%, născut în luna iunie și ador anotimpurile calde, respectiv primăvara și vara. Urăsc frigul! Mai ales toamna, din cauza zilelor ploioase și reci; acestea mă deprimă. Iarna nu e o excepție, însă ador să stau la căldură și să mă uit cum ninge. Iar sărbătorile de iarnă le ador.

Posted on iunie 3, 2014, in informatii utile. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: