Bani cu suflet. Ce trebuie să faci dacă găsești un plic cu bani

Un binefăcător anonim din Cluj lasă, de câteva zile, plicuri cu bani în diferite locuri din oraș.

În plicul care conține bancnote de 50 sau 100 de lei, clujeanul lasă și o foaie cu instrucțiuni. Cel care găsește banii trebuie să dea unui nevoiaș cel puțin jumătate din sumă.

“Ce încerc eu să fac este în primul rând să aduc un zâmbet pe faţa oamenilor, printr-o metodă atât de simplă şi cu sume mici. Eu am zis că cel puţin jumătate din sumă să fie donată altcuiva aflat în nevoie”, a spus clujeanul anonim, pentru stiri.tvr.ro.

În prima zi, cel care a găsit plicul a oferit jumătate din sumă unei fetiţe care vindea iconiţe ca să îşi poată cumpăra mâncare. A doua zi, o altă tânăra care a găsit banii, i-a dărut în întregime unei bătrâne.

Ca să promoveze demersul și să-i încurajeze și pe alții la astfel de fapte, clujeanul lasă indiciile despre plicurile ascunse pe pagina de Facebook, numită „Bani cu Suflet”. Tot acolo sunt postate fotografiile celor care au fost ajutaţi cu banii dăruiţi de el.

“Sunt banii mei personali, da, dar deja foarte mulţi oameni mi-au scris că vor să se implice şi vor să fie ‘anonimi pentru o zi’ ”, a mai spus clujeanul.

El a precizat că a preluat ideea din Statele Unite, unde un milionar din San Francisco care a făcut avere din investiţii imobiliare, a decis să ofere şi el comunităţii câte ceva din banii strânși. Ulterior, exemplul său a fost urmat de filantropi din zeci de oraşe americane.

About roadamin

Numele meu este roadamin, de unde vine și numele blogului? de la bratul Borcea! Sunt un rac 100%, născut în luna iunie și ador anotimpurile calde, respectiv primăvara și vara. Urăsc frigul! Mai ales toamna, din cauza zilelor ploioase și reci; acestea mă deprimă. Iarna nu e o excepție, însă ador să stau la căldură și să mă uit cum ninge. Iar sărbătorile de iarnă le ador.

Posted on iunie 3, 2014, in informatii utile. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. emotionant…exista inca oameni…
    eu am asistat la fenomenul exact invers…
    urcam in tramvai, in fata mea urcase un tip care a gasit sub scaun cateva hartii de 10 lei si cateva de 1 leu asupra carora efectiv s-a aruncat de teama probabil sa nu le ia altcineva…
    la cateva statii urca un pensionar, curatel, amarat care cersea…crezi ca a primit ceva de la cel care gasise banii pe jos?
    evident ca nu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: