Patru plaje frumoase din Grecia

Patru plaje greceşti figurează printre cele mai frumoase 100 de bucăţi de litoral din lume, potrivit unui top realizat de renumitul site Tripadvisor. Una dintre ele – Elafonisi, din Creta – apare chiar între primele 20.

Elafonisi↓ este considerată drept a cincea cea mai frumoasă plajă din Europa şi a 17-a cea mai frumoasă din lume, potrivit topului amintit mai sus, preluat de ivisit.ro.

Tot mai mulţi turişti se bucură de nisipul de un alb uimitor de aici, după ce autorităţile au amenajat drumul de acces. Munţii înalţi care străbat coastă sud-vestică a insulei şi apa transparentă sunt alte elemente ale unui decor perfect.

Egremni↓ este o plajă din Lefkada, o insulă renumită pentru vegetaţia sa luxuriantă. Turistul ajunge însă la apele turcoaz şi la nisipul alb şi fin abia după ce coboară 347 de trepte. Şi asta deoarece plaja este pur şi simplu înconjurată de stânci înalte de 150 de metri.


Myrtos↓ este o plajă în formă de arc de cerc, aşezată în nord-vestul Kefaloniei. Este una dintre cele mai vizitate şi apreciate plaje greceşti (a fost votată de 12 ori drept cea mai bună plajă elenă), întinzându-se pe 2,5 kilometri între două formaţiuni muntoase, Agia Dynati şi Kalon Oros. Apa cristalină a Mării Ionice şi albul orbitor al stâncilor din jur (versanţii sunt compuşi din roci de marmură) formează contururile unui peisaj extrem de frumos, dublat de vegetaţia luxuriantă a zonei.


Navagio↓, o plajă din Zakynthos prezentată în ghidurile turistice şi ca „Shipwreck Beach” – Plaja Epavei, este una dintre cele mai fotografiate plaje din Grecia. Deși pare cumva desprinsă din poveștile cu pirați datând din vremurile dominației venețiene asupra insulei, istoria plajei Navagio, denumită de localnici și Golful Contrabandiștilor, datează de doar trei decenii. La începutul anilor ’80,  autoritățile grecești au dat peste o navă care făcea contrabandă cu țigări și băuturi și, pentru a reține echipajul, o vânătoare ca în filme a început în largul coastelor ioniene. Vremea nefavorabilă, dar mai ales vechimea vasului construit în Scoția, în 1937, au înclinat sorții în defavoarea contrabandiștilor, care au naufragiat pe plaja micului golf. Și cum veștile circulă mai repede ca vântul în comunitățile mici, se spune că localnicii au dat năvală în jurul epavei, reușind să-și asigure astfel rezerve de țigări pentru un an și jumătate.

 

Posted on iunie 10, 2014, in informatii utile, turism. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: